Paushuize – Utrecht

Identiek aan wassen kaarsen

In dit prachtige historische gebouw in Utrecht zijn begin 2016 meerdere kroonluchters uitgerust met EVA LED Candles. De antieke kroonluchters dienden zoveel mogelijk te worden hersteld naar de oorspronkelijke vorm. Daardoor ontstond de wens voor kaarsen die qua uiterlijk identiek zijn aan een wassen kaars, maar voorzien van de warme lichtkleur en lichtopbrengst van gloeilampen.

 

Realistische kleurweergave

Er bevindt zich veel kunst in de verschillende ruimtes van dit historische pand. Om dit maximaal tot hun recht te laten komen, is een optimale kleurweergave erg belangrijk. Alle omgevingskleuren worden door de EVA LED Candle zeer realistisch weergegeven, de kleurweergave (Colour Quality Scale) is 97 uit 100. De kunstwerken in Paushuize worden hierdoor weergegeven alsof u de werken in natuurlijk daglicht bekijkt.

Dit is zeer uniek, aangezien geen enkele andere LED kaarsverlichting de omgevingskleuren zo realistisch weergeeft. Bij veel kaarsen treedt bij bepaalde kleuren kleurvervorming op. Zo wordt de kleur rood in een kunstwerk paars en huidskleur wordt grauw. Juist bij kunst is dit zeer storend en niet wenselijk.

De EVA LED Candle is niet alleen qua uiterlijk erg mooi, maar is ook zeer degelijk en betrouwbaar. Convectiekoeling in combinatie met degelijke materialen en technieken zorgen voor een kwaliteitskaars waar men jarenlang geen omkijken naar heeft. Men bespaart hierdoor niet alleen op de energiekosten (reductie van ruim 80 procent), maar ook op onderhoudskosten.

Beleef authentiek kaarslicht

met de voordelen van high-end technologie