Beleef authentiek kaarslicht
       met de voordelen van
       high-end technologie 
 Herstel de authentieke sfeer
van historische kroonluchters
Beleef historische armaturen
 in hun oorspronkelijke vorm
    Ervaar kunst en antiek
   optimaal door een zeer
realistische kleurweergave 

EVA Optic, LED specialist kaarsverlichting

EVA Optic is Nederlands ontwikkelaar en fabrikant van hoge kwaliteit LED kaarsverlichting. Wij brengen de authentieke uitstraling van kroonluchters en kandelaars terug naar hun historische oorsprong en gebruiken daarbij de modernste verlichtingstechnologieën. Wij zijn expert op het gebied van kaarsverlichting voor historische omgevingen en voldoen aan de allerhoogste esthetische en kwaliteitseisen.

Kunstrestaurateur Ingrid Stricker van de Bayerische Schlösserverwaltung neemt u in de hiernaast gepositioneerde video graag mee tijdens het restaureren van kroonluchters waarbij de EVA LED Candle wordt toegepast.

> Over EVA

Onze projecten

Paushuize – Utrecht

In dit prachtige historische gebouw in Utrecht zijn begin 2016 meerdere kroonluchters uitgerust met EVA LED Candles. De antieke kroonluchters dienden zoveel mogelijk te worden hersteld naar de oorspronkelijke vorm. Daardoor ontstond de wens voor kaarsen die qua uiterlijk identiek zijn aan een wassen kaars, maar voorzien van de warme lichtkleur en lichtopbrengst van gloeilampen.


Lees meer

Entertainmentpark – Florida

De EVA LED Candle is onderdeel van een grote show in een entertainmentpark in Florida (USA). De organisatie van deze show was al geruime tijd op zoek naar een kwalitatieve LED kaars, welke qua uiterlijk en lichtkleur zo dicht mogelijk bij een authentieke kaars in de buurt komt. De EVA LED Candle bleek hiervoor uitermate geschikt.


Lees meer

Gravenzaal raadhuis – Haarlem

Na een kleine 650 jaar nam het stadshuis van Haarlem eind 2016 afscheid van haar laatste echte kaarsen. De directe aanleiding voor vernieuwing was het afscheidsdiner van burgemeester Bernt Schneiders in de statige Gravenzaal. De organisatie van dit afscheidsdiner opperde om tijdens het diner de kaarsen in de kroonluchters te ontsteken. Dat bleek echter makkelijker gezegd dan gedaan.


Lees meer

Beleef authentiek kaarslicht

met de voordelen van high-end technologie