EVA LED Candle

Geen enkel compromis

De EVA LED Candle combineert de eigenschappen van authentieke kaarsen (esthetiek en historische waarde) en traditionele elektrische kaarsen (lichtkleur en lichtintensiteit) met de voordelen van LED technologie (laagspanning en levensduur). Het formaat en de vorm van de vlam zijn nagenoeg identiek aan die van een echte kaars en kunstwerken worden in het licht van de EVA LED Candle zeer realistisch weergegeven. De EVA LED Candle is de eerste LED kaars die het daadwerkelijk mogelijk maakt om de authentieke ambiance van historische gebouwen te herstellen naar hun oorsprong.

Beleef authentiek kaarslicht met de voordelen
van high-end technologie

De EVA LED Candle bevat een interne driver in het kaarshuis. Hierdoor zullen geen verschillen optreden in de lichtintensiteit van kaarsen, zoals het geval is bij een externe driver. De meeste historische kroonluchters zijn voorzien van een tweedraads powerline (plus en min). Dit biedt doorgaans geen extra aansturingsmogelijkheden zoals dimming. De door EVA Optic ontwikkelde powerline converter maakt uitgebreide aansturingsopties mogelijk. Deze powerline converter voegt een datasignaal toe aan de tweedraads powerline waardoor iedere kaars individueel of in groepen aangestuurd kan worden. Zo kunnen kandelaars of kroonluchters synchroon branden of afzonderlijke lichtscenes afspelen. Gedimd, een realistische wakkerfunctie of een combinatie van beide: alles is naar eigen wens in te vullen.

Herstel de authentieke sfeer van
historische kroonluchters

Hoezeer de buitenkant ook op een echte kaars lijkt, de binnenkant van het product vertelt een heel ander verhaal. De EVA LED Candle is een technisch hoogstandje en biedt een optimale LED levensduur door gepatenteerde convectie koeling. De LEDs die wij in de kaars toepassen zijn dermate krachtig dat deze hoge lichtopbrengsten kunnen genereren. Zonder voldoende koeling is de levensduur van deze LEDs zeer beperkt. Oververhitting van LEDs veroorzaakt kleurverschuivingen, (drastische) vermindering van lichtopbrengst of verbranding van de LED. Door een slim ontwerp dient de aluminium behuizing van de EVA LED Candle als convectie koeling om de door de LED geproduceerde hitte efficiënt af te voeren. Door de LED goed te beschermen wordt de verwachte levensduur aanzienlijk hoger (> 50.000 branduren) en kan onderhoud worden beperkt. Daarnaast heeft de EVA LED Candle een ingebouwde thermische beveiliging tegen oververhitting.

“De sfeervolle EVA LED Candle biedt onze opdrachtgevers een energiezuinig alternatief wanneer men wil overstappen naar elektronische kaarsverlichting. Samen met EVA Optic beleveren wij diverse projecten, waaronder de Gravenzaal te Haarlem. In Haarlem stak men voorheen voor ieder evenement alle kaarsen in de kroonluchters met de hand aan. De omschakeling naar LED kaarsverlichting scheelt onze klant veel voorbereidingstijd, aangezien de kroonluchters op afstand bediend kunnen worden. Tevens vermindert het brandgevaar voor dit prachtige, monumentale pand. EVA Optic houdt zich te allen tijde aan de vooraf benoemde levertermijn en voorziet ons indien nodig van uitstekende service. Inmiddels beleveren wij naast de Gravenzaal in Haarlem ook paleizen van EVA LED kaarsverlichting en zullen er in de toekomst nog mooie projecten volgen!”

Eric van Koningsbrugge
Werkvoorbereider Breedveld & Schröder

Beleef historische armaturen in hun
oorspronkelijke vorm

Authentieke kaarsen vormden de basis voor het ontwerp van de vele prachtige kroonluchters en kandelaars die we vandaag de dag kunnen bewonderen in paleizen, historische gebouwen en musea. Na ruim een eeuw maken gloeilamp en halogeenkaarsen ruimte voor LED kaarsen, ondersteund door de phase-out van deze inefficiënte lichtbronnen in 2018. Door LED technologie kunnen kroonluchters weer hun oorspronkelijke uitstraling terugkrijgen. De EVA LED Candle is zowel in- als uitgeschakeld niet van echt te onderscheiden. De EVA LED Candle is in twee lichtkleuren verkrijgbaar: de 2000K (kaarslicht) en 2500K (gloeilamp) variant.

Van de kleur van de kaarsbehuizing tot de vorm van de vlam en de manier waarop het licht in de ruimte uitstraalt: de EVA LED Candle is nagenoeg identiek aan een authentieke kaars (360° rondom). Daarnaast kunt u voor de EVA LED Candle kiezen tussen een statische vlam of een vlam met realistische optische “vlambeweging” (kaarsen afzonderlijk geadresseerd) welke de authentieke beleving van het armatuur compleet maakt.

Ervaar kunst en antiek optimaal door een
zeer realistische kleurweergave

In ruimtes met antieke objecten en kunst is minimale kleurvervorming een zeer belangrijke vereiste. Bij kunstlicht, zeker bij LED, kunnen omgevingskleuren vervormd worden waardoor bijvoorbeeld de kleur rood in een schilderij eruit ziet als paars en huidskleur grauw wordt. De gemiddelde kleurkwaliteit (CQS) van de EVA LED Candle is 97 uit 100. De weergave van rood, de kleur die bij de meeste LEDS heel laag scoort, is nagenoeg perfect (99). De gelijkmatige hoge kleurscore maakt de EVA LED Candle bij uitstek geschikt voor historische interieurs. Maar uiteraard ook voor musea, waar tot nu toe nog geen kwalitatieve oplossing voorhanden was.

Beleef authentiek kaarslicht

met de voordelen van high-end technologie