Gravenzaal raadhuis – Haarlem

Van handwerk naar LED

Na een kleine 650 jaar nam het stadshuis van Haarlem eind 2016 afscheid van haar laatste echte kaarsen. De directe aanleiding voor vernieuwing was het afscheidsdiner van burgemeester Bernt Schneiders in de statige Gravenzaal. De organisatie van dit afscheidsdiner opperde om tijdens het diner de kaarsen in de kroonluchters te ontsteken. Dat bleek echter makkelijker gezegd dan gedaan.

 

Prachtige eyecatcher

In de Gravenzaal in Haarlem gaat het immers om 96 kaarsen, verdeeld over vier kroonluchters. De kaarsen werden de afgelopen jaren nog maar eens per jaar ontstoken, enkel tijdens het begrotingsdiner voor de gemeenteraad. Om deze reden zocht de Gemeente Haarlem naar een elektronische oplossing om de kroonluchters ook bij andere feestelijke gelegenheden in het licht te kunnen zetten. De EVA LED Candle voldoet aan alle esthetische én innovatieve eisen voor historische interieurs en bleek uitermate geschikt voor de Gravenzaal in Haarlem.

De LED Candle combineert de eigenschappen van authentieke kaarsen (esthetiek en historische waarde) en traditionele elektrische kaarsen (lichtkleur en -intensiteit) met de voordelen van LED technologie (laagspanning en levensduur). EVA LED kaarsverlichting maakt het mogelijk om de authentieke ambiance van de Gravenzaal te herstellen naar de oorsprong.

De EVA LED Candle is niet alleen qua uiterlijk erg mooi, maar is ook zeer degelijk en betrouwbaar. Convectiekoeling in combinatie met degelijke materialen en technieken zorgen voor een kwaliteitskaars waar de Gemeente Haarlem jarenlang geen omkijken naar heeft. Men bespaart hierdoor niet alleen op de energiekosten (reductie van ruim 80 procent), maar ook op onderhoudskosten. De EVA LED Candle is qua kleurtemperatuur nagenoeg gelijk aan een gloeilamp en beschikt over uitgebreide dim- en regelmogelijkheden, zonder noodzakelijke wijzigingen aan de bestaande bedrading van het armatuur door te voeren. Een eenvoudige aanpassing met groots resultaat!

Beleef authentiek kaarslicht

met de voordelen van high-end technologie